Szombat, 04.20.2024, 3:02 AM
Notebook tesztek NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
Belépés
Keresés
  
Nyitólap » 2011 » Április » 22 » HP mini 210 Vivienne Tam - netbook az igazi nőnek
10:28 AM
HP mini 210 Vivienne Tam - netbook az igazi nőnek

Finoman nőies, visszafogottan elegáns a HP mini 210 divattervező által újraálmodott netbookja. A Vivienne Tam edition aranyszínű kis gépe nem csak hordozható számítógép, de igazi divatkiegészítő is egyben. Ehhez mérten alakul az ára is.



Mikor sokan már a netbookok halálát kiáltják, jön egy ilyen apróság, és igyekszik megtalálni helyét az egyre telítettebb piacon. Mert bár az új őrület a tablet, azok közül is az iPad-szerű gépek, azért még ne temessük a netbookokat. Csakhogy mit lehet még beletenni egy netbookba, mikor mind egyforma, kívül, belül? Ez a felvetés jogos, hiszen a gyártóknak nagy fejtörést okoz, mivel tehetnék egyedibbé az egyen-gépeket.

Galéria Aranyos - és tényleg

Aranyos - és tényleg

[+] még több fotó

A HP azt a megoldást választotta, amit később az Asus is: kimondottan egy célcsoportnak, jelen esetben a nőknek készített netbookot. A HP és a kínai divattervezőnő közös munkájának gyümölcse, az első Vivienne Tam kiadású mini már 2008-ban megjelent: két éve egy HP mini 1000-es kapott bíbor színű, bazsarózsákkal díszített ruhát. Az új Tam edition is egy kívül-belül átszkinezett mini, mely a "pillangó szeretők" című klasszikus kínai mesét - a Rómeó és Júlia kínai megfelelőjét - dolgozza fel.

Míg az Asus az Eee PC burkolatát híres dizájner által tervezett hullámzó selyemcukorra cserélte, addig a HP maradt a klasszikus formánál, és a meglepő külső helyett inkább a visszafogott eleganciára helyezte a hangsúlyt. A nálam járt példány óarany színű, a burkolatot egy nagy bordó, és két kisebb, sárga pillangó díszíti. Elsőre meglepő, de tény, hogy egyedi külsőt ad az amúgy jellegtelen netbooknak.

Galéria Kis kézitáska?

Kis kézitáska?

[+] még több fotó

A burkolat fényes műanyag alul-felül, kívül-belül, de ez egyáltalán nem zavaró, és nem kelti olcsó, gagyi benyomását, hála a finom vonalaknak, és a jól eltalált színnek. Az egységes arany színvilágot találjuk a netbookot felnyitva is, csupán a kijelző (természetesen fényes) kapott fekete keretet. A chiclet billentyűzet - ami kellően nagy és kényelmes, egy női kéznek legalábbis - és annak alapja is egyszínű.

Galéria 93%-os billentyűzet

93%-os billentyűzet

[+] még több fotó

A touchpad is arany, de egy árnyalatnyit eltér a környezetétől, így észrevehető, ugyanakkor mégsem lóg ki az egységes színvilágból. Használata nem túl kényelmes, mivel a jobb és bal egérgombot csupán egy festett vonallal jelezték, nehéz eltalálni, hol a határ, ráadásul elég kemény is. A multi-touch fícsört viszont a csajos Asushoz hasonlóan itt is megtaláljuk: „ujjkombinációkkal" nagyíthatunk, forgathatunk, lapozhatunk.

A gépről hiányzik a manapság szokásos matrica-erdő, a jobb alsó sarokban csak két címkét találunk, melyekből kiderül, a minit Intel Atom processzor hajtja (a legújabb N470-es), és Windows7 operációs rendszert találunk előtelepítve.  Alatta pedig diszkrét felirat: a dizájner neve - Vivienne Tam.

Galéria érdekes logó-megoldás

érdekes logó-megoldás

[+] még több fotó

Aki látványos és intenzív élményt vár - már ha lehet ezt mondani egy netbookról - az ebben az esetben csalódni fog, aki viszont egy elegáns, nőies számítógépet szeretne annak jó választás a HP mini. A lényeg az elegancia és visszafogottság, amiben épp ellentéte a nemrég megjelent másik csajos netbooknak, az Asus Eee PC 1008P Karim Rashid dizájner által újraálmodott változatának. Utóbbi esetben ugyanis a nőies netbook szokatlan, vicces, sőt bolondos, a furcsa hullámos, talán között sonkára emlékeztető burkolat-megoldással. A HP mini esetében nincs ilyen meghökkentő elem - hacsak a nagy pillangókat nem vesszük annak - a gép elsőre jellegtelennek tűnik, de közelebbről megvizsgálva felfedezhető az egységes harmónia és finom elegancia.

Vivienne Tam

Az 1957-ben, Kínában született divattervező gyerekkorában költözött Hong Kongba, ott végezte el az iparmávészeti egyetemet. A mára nemzetközivé vált Vivienne Tam divatházat 1994-ben alapították. A cég női ruhákat tervez és készít, amelyeket nagyobb amerikai bevásárlóközpontokban és butikokban lehet megvásárolni. A cég jelenléte az ázsiai - csendes-óceáni térségben is jelentős: több mint 30 üzlete van a régióban. A Vivienne Tam márka az ázsiai misztikumot ötvözi a modern világ szellemével. A cég filozófiája olyan gyönyörűen megtervezett, kiváló anyagból készült, mindennapokban hordható, megengedhető árú ruhákat készíteni, amelyek kifejezik a modern nők személyiségét.


És ez nem csak magán a terméken, hanem a csomagoláson is tetten érhető. Régen nem okozott már élményt egy tesztgép kibontása, ám ebben az esetben ez a művelet is az érzékek kényeztetését szolgálta: először is, a gép egy bevásárló táska méretű fekete dobozban érkezik. A teljesen fekete papírdoboz egyik oldalán egy nagy HP logo és egyéb információk, viszont másik oldalán a menő divatházak táskáihoz hasonlóan csak egyetlen felirat, a tervező neve látható.

Galéria Elegáns díszdoboz jár hozzá

Elegáns díszdoboz jár hozzá

[+] még több fotó

A dobozt kibontva egy selyemhatású arany díszdobozt találunk, oldalán belepréselve a cég logója, tetején ismét a „Vivienne Tam" név. Egész meglepődtem, hogy nem a szokásos fehér kartondobozt találtam a nagy dobozban. A díszdoboz fedelét finoman lehúzva - szorosan illeszkedik - belül a kis HP fogad, kellemes tapintású, őzbarna művelúr szütyőben. A dobozban eztán már a szokásos tartalmat találjuk, de a használati útmutató még tartogat meglepetéseket: aranyszín borítékban, aranyszínű, súlyos merített papírra nyomtatott füzetkék vártak - jó volt kinyitni, kézbe venni.

Mivel manapság a drága gépek csomagolása egyhangú, takarékos és unalmas, ez a kis luxus-érzet nagy plusz pirospontot jelent a Vivienne Tam kiadású mininek. A egységességre való törekvés kívülről befelé tetten érhető: aranyszín díszcsomagolás, aranyszín, pillangókkal díszített burkolat, és - bizony, átszkinezett operációs rendszer legbelül. Ha a gépet bekapcsoljuk, a Windows 7 pillangós témával díszítve indul el, a kezelőfelületen számos helyen ott figyel egy-két lepke, a legjópofább - pasikat nyilván kirázná a hideg - a Start menü (melynek jele maga is egy lepke) megnyitásakor megjelenő mozgó kis pillangó, ami talán mert megijed attól, hogy megnyílt a menü, ijedtében felröppen és elbújik a panel mögé.

Galéria Lepkés Windows

Lepkés Windows

[+] még több fotó

A csajos HP mini az érzékekre és érzelmekre igyekszik hatni, így a hardver másodlagossá válik, holott e téren sem vall szégyent. Bár nem egy erőgép, de netbook-fronton hozza az elvárt szintet: 320 GB-os merevlemez, 2 GB memória (DDR2), 1,83 GHz-es Intel Atom N470 processzor, Intel GMA 3150 grafikus processzor, wifi van a nálunk jár 1099eh változatban. A kijelző 10,1"-os, LED háttérvilágítású, 1024x600 felbontású, 16:9 képarányú, fényes felületű. A kijelző tetején, középen a már szokásos webkamera - választhatunk pillangókkal díszített keretet is.

Csatlakozók terén semmi újdonság - az átszkinezett Eee PC-vel szemben - az Ethernetcsati kivételével a csatlakozónyílások nincsenek eltakarva. Baloldalon a tápcsatlakozó, narancssárga státusz LED, mellette a VGA kimenet, egy adag hűtőrács, a merevlemez-státusz LED, egy USB, és a füles kimenet. Jobboldalt egy multikártya-olvasó, világító bekapcsgomb, hűtőrács, két USB, a már említett letakart Ethernet csatlakozó, és a Kensington zár kapott helyet. A teszt során a nőies HP mini kellemesen csendes volt, viszont erősebb igénybevétel mellett kellemetlenül melegedett. Azt nem mondom, hogy ráolvasztja a nejlonharisnyát használója lábára, de hogy ölbe venni ilyenkor nem kellemes, az is biztos.

Galéria Veszettül tükröződik

Veszettül tükröződik

[+] még több fotó

Viszont akár a pillangó, pillekönnyű: mindössze 1,22 kg, igaz ebben szerepet játszik az alapfelszereltségként járó mindössze 3 cellás akkumulátor. Az akksi az ilyen hordozható gépek gyenge pontja, a HP ígérete szerint azonban a mini 3 cellás akkujával akár 5 órán át is használhatjuk. Bár a gyári idők gyakran köszönőviszonyban sincsenek a valós teljesítménnyel ez esetben az állítás „saccperkábé" megállja a helyét: erős terhelés mellett (nagyfelbontású videó folyamatos lejátszása) az akku valamivel több mint két órán keresztül bírta. Tehát takarékos beállításokkal és enyhe használat mellett lehet az négy-négy és fél óra is akár.

A díjnyertes divattervező által kívül-belül új ruhába bújtatott elegáns kis gép esetében van még egy el nem hanyagolható körülmény, és ez az ár: a bíborszín előd már bruttó 90 ezerért kapható, de az "új kollekció" ára bruttó 150 ezer forint körül alakul. A divatnak ára van, és ez nem csak a Vivenne Tam kiadással van így: az Asus is megkérte csajos Eee PC-je árát, igaz valamelyest gyengébb tartalommal, de a 120 ezer körüli árral az ázsiai gyártó még mindig 30 ezerrel olcsóbb a HP divatgépénél.
Megtekintések száma: 1095 | Hozzáadta: Deathrow | Tag-ek(kulcsszavak): leirás, test, okos, , netbook, nők, szép, tesztek, pici | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Naptár
«  Április 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Mentett bejegyzések
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 2
Mini-chat
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Google PageRank
    Submit ExpressSearch Engine Marketing
    Copyright MyCorp © 2024Honlapszerkesztő - uCoz