Szerda, 04.24.2024, 3:54 AM
Notebook tesztek NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
Belépés
Keresés
  
Nyitólap » 2011 » Április » 22 » Hp és Lenovo test
9:55 AM
Hp és Lenovo test

 

HP Pavilion dv5

 

szerk_aj.jpgKecses, ívelt vonalak, lekerekített sarkok, fényes, csillogó felületek - ezzel fogad minket a HP Pavilion gépe. A notebook fedőlapja egészen apró négyzethálóval szőtt fényes fekete, jobb alsó sarkában egy háttérvilágítással rendelkező HP logóval. A gép oldala és a belső része krómhatású, fényesen csillogó műanyag - az összhatás kissé extravagáns, divatos. Érdekes a kijelző kialakítása: nincs síkban elkülönülő karimája, az LCD felülete elnyúlik a fedél széléig.

 

 multimedia_notebook_laptop_teszt_hp_pavilion_dv5_2.jpg

 

A HP noteszen is megtalálható a sok helyen feltűnő érintős multimédia-panel, itt a kijelző alatt kapott helyet. A Pavilion gép hangrendszerét az Altec Lansing szállította, ennek megfelelően - persze a maga kategóriájában - szépen is szól. Különlegesség a két fülhallgató-kimenet, amely közösségi élménnyé teheti a filmnézést. A beépített digitális tévévevőhöz a külső antennát szintén tartalmazza a doboz. További érdekességek is vannak még a csomagban, távirányítóból például rögtön kettőt is találunk, a kisebbik az ExpressCard-foglalatba illeszthető, a nagyobbik pedig jól mutat a tévé és a hifi távkapcsolója mellett is.

 

A Pavilion dv5 család nálunk járt konfigurációjába erős processzor, és hozzá megfelelő mennyiségű memória is került, egy korrekt teljesítményt nyújtó grafikus kártya mellé. Vagyis nem fognak gondot okozni a HD-filmek, a HDMI-kimenetnek köszönhetően akár külső megjelenítőn sem, de a HP gép a korszerű játékok futtatásakor sem jön zavarba. Az árat tekintve a Pavilion gép a mezőnyben az olcsóbbak közé tartozik, bár a legolcsóbb és a legdrágább gép között nincs komoly árkülönbség. Összességében jó minősége, gazdag szolgáltatás-kínálata, és extra tartozékai miatt mindenképpen kiérdemli a PC World Felszereltség díját.

 

Lenovo ThinkPad SL500

 

A Lenovo ThinkPad SL500 fekete bárány egy otthoni multimédiás noteszgépeket felvonultató összehasonlításban. Bár kétségtelen, hogy vannak előnyei, ilyen például az egyedülállóan nagy felbontású (1680x1050 pixel) és hasonlóan kiváló képminőségű, matt felületű kijelző, de formatervezése okán ez a notebook nem lesz a nappali dísze, a multimédiás rendszer lelkeként. Paradoxon persze egy ThinkPad gépet multimédiás notebookként emlegetni, de ebbe az összeállításba most ez jutott, és ha a száraz tényeket nézzük, az SL500 megfelel a feltételeknek.

 

multimedia_notebook_laptop_teszt_lenovo_sl500_09.jpg 

 

A komor, fekete készülékház a Lenovótól megszokott jó minőségben érkezik, panaszra nem nagyon ad okot a gép, bár a billentyűzete a Dell gépéhez hasonlóan kicsit hullámzik - kár érte. Érdekes és a gyártótól szokatlan a fedlap fényes, zongoralakkhoz hasonló felülete, ahol bekapcsolt állapotban a ThinkPad logó „i" betűjén a pont pirosan világít. Hiába, a Lenovo sem tud szembemenni a trendekkel. Ami a hardveres felépítést illeti, a Lenovo ennél a gépnél egy kategóriával lejjebb keresett processzort, és memóriából is csak 2 gigabájt jutott a tesztelt modellbe. Nem mintha ez a mindennapi használathoz ne lenne elegendő, de az összesítő táblázatból kiolvasható, hogy ezen az árszinten a versenytársak általában egy szinttel erősebb konfigurációt kínálnak - ez utóbbi igaz a grafikus rendszerre is. Szerencsére a merevlemez kapacitása hozza a mezőny átlagát, és olyan különlegességeket is megtalálunk a Lenovo gépén, mint a pöcökegér, vagy az ujjlenyomat-olvasó.
Megtekintések száma: 352 | Hozzáadta: Deathrow | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Naptár
«  Április 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Mentett bejegyzések
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 2
Mini-chat
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Google PageRank
    Submit ExpressSearch Engine Marketing
    Copyright MyCorp © 2024Honlapszerkesztő - uCoz